GASSAN Diamonds

GASSAN Diamonds is de officiële dealer van meer dan 20 van ’s werelds meest prestigieuze juwelenmerken en meer dan 60 van’ s werelds meest exclusieve horlogemerken. Deze verschillende merken worden verkocht in onze GASSAN winkels.  En last but zeker not least is GASSAN enorm trots om de ultieme ‘mix & match jewelry’ Choices by DL en het unieke ‘meer dan briljant’ slijpsel  ‘GASSAN 121’ te presenteren, beide in eigen huis ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd.

Naast het slijpen van diamanten is het vandaag de dag kernactiviteit om bezoekers van Naast het slijpen van diamanten is het vandaag de dag kernactiviteit om bezoekers van over de hele wereld te informeren over de beroemde vier C’s (karaat, kleur, helderheid en slijpsel) die samen de uiteindelijke waarde van elke diamant bepalen. GASSAN voegt een vijfde C, van Confidence, toe. Wij delen onze kennis en passie graag door onze bezoekers rond te leiden in de magische wereld van diamant. Wij bieden de ultieme mogelijkheid om diamant juwelen te personaliseren door talloze keuzes en mogelijkheden te bieden. Onze bekwame goudsmeden kunnen de aangekochte diamant in slechts 30 minuten in het gekozen juweel zetten.

Familiebedrijf
Samuel Gassan sterft op 73-jarige leeftijd op 4 juli 1982 en zijn kleinzonen Benno en Guy Leeser worden de nieuwe eigenaren van het bedrijf. Benno, trouwt later dat jaar met Kitty Weers. David Bijlsma, de zoon van Kitty Leeser, sluit zich aan bij GASSAN Schiphol in 1989. Benno en Kitty’s dochter Debora Leeser sluit zich aan bij GASSAN Diamonds in 2005. Als onderdeel van een bedrijfsopvolgingsstrategie verwerft Benno Leeser de aandelen van zijn broer Guy in 2011 en wordt hij de enige eigenaar van het bedrijf. 

Tijdens de viering van zijn 60e verjaardag in 2015 kondigde CEO Benno Leeser de overdracht van de eerste 10% van de aandelen van het bedrijf aan. Debora Leeser en haar halfbroer David Bijlsma ontvangen beide 5% van de aandelen als de eerste stap in het proces van overdracht van het eigendom van het bedrijf aan de 4e generatie. In 2013 is GASSAN Diamonds uitgeroepen tot het beste familiebedrijf van Nederland, een prestigieuze prijs van de Family Enterprise Foundation.